پنج موکب پرجمعیت و بزرگ عراق

تاریخ:

پنج موکب پرجمعیت و بزرگ عراق

این نوشتار درصدد معرفی پنج موکب بزرگ و موثر در سال 2024 می باشد.

شماره پنجم: موکب تعجیل الفرج

موکب تعجیل الفرج، یکی از مواکب حسینی پرجمعیت و واقع در استان بصره است و گفته می‌شود که شمار خادمان این موکب حسینی، حدود 8600 نفر است. مراسمات این موکب اغلب در حسینیه ای در استان واسط- شهر کوت- منطقه الجهاد برگزار می شود.

شماره چهارم. موکب الإمام المهدی

این موکب یکی از مواکب بزرگ عراقی و واقع در استان ناصریه عراق است. این موکب دارای مهمانسرا برای پذیرایی از زائران اربعینی در مسیر ناصریه می باشد و شمار خادمان این موکب به حدود 9400 نفر می رسد. این موکب جزو آغازکننده‌های پیاده روی اربعینی از دروازه ناصریه به شمار می رود.

شماره سوم. موکب الأحزان

یکی از بزرگترین مواکب حسینی موجود در عراق، موکب الأحزان است. این موکب که در استان سماوه عراق واقع شده، با دارا بودن حدود 10 هزار و 300 خادم، جزو مواکب بزرگ حسینی یاد می شود. برگزاری مراسم باشکوه فزعه العباس توسط این موکب، چشم‌گیر و تمایزگر است.

شماره دوم. موکب بنی‌عامر

یکی از نامورترین مواکب حسینی عراقی، موکب بنی عامر است. دسته بنی عامر یکی از دسته‌های معروف در کشور عراق است که در اربعین حسینی با لباس سفید به بین‌الحرمین مشرف می‌شوند و لبیک‌گویان به سمت حرم امام حسین (ع) می‌روند.در این دسته عزاداری هزاران زائر حسینی به زبان عربی به مدیحه‌سرایی می‌پردازند که شور این دسته آنقدر بالا است که بسیاری از زائران با رنگ‌ها و اقوام مختلف را نیز با خود همراه می‌سازد.

دسته بنی‌عامر از بصره به شهر کربلا مشرف می‌شوند و با لباس‌های سفید با نظم و شکوه خاصی در اربعین به عزاداری می‌پردازند. این دسته از موکب بنی‌عامر در بصره حرکت خود را آغاز می‌کند و روز اربعین به کربلا مشرف می‌شود که در سال‌های اخیر تعداد عزاداران این دسته به بیش از ۵۰ هزار نفر می‌رسد. برای برپایی تعزیت توسط بنی‌عامر، تمهیدات خاصی هم در راستای خلوت‌سازی محوطه حرمین و هم بازتاب رسانه ای انجام می گیرد و به این دلیل کلیپ های متعددی از عزاداری آنان در فضای مجازی و نیز شبکه های ماهواره ای منتشر می شود.

شماره اول. موکب شهید الجمعه

موکب شهید الجمعه، به عنوان بزرگترین موکب حسینی در عراق یاد می شود. این موکب که در استان ناصریه قرار دارد، توسط ملا حسین عراقی تأسیس شده است و هم در راستای برپایی تعزیت و هم صحنه گردانی شبیه‌خوانی های بزرگ مربوط به واقعه کربلا، فعال است. حضور خادمان این موکب در حرم حسینی، با شکوه خاصی توسط رسانه ها متجلّی می شود چراکه عدد خادمان این موکب حدود 35 هزار نفر است و حضور یکباره این خادمان در حرم حسینی، هردو حرم و نیز بین الحرمین را لبریز از زائرانی متحد می گرداند.

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

عضویت در خبرنامه

spot_img

محبوب

مطالب مرتبط
Related

وزارتخانه‌های عراق- وزارت الداخلیه

معرفی وزارتخانه‌های عراق- وزارت الداخلیه نویسنده: اکبر بیرامی وزارت داخلیه (معادل:...

اهل‌سنت عراق و چگونگی عمیق‌تر شدن چنددستگی‌ها

اهل‌سنت عراق و چگونگی عمیق‌تر شدن چنددستگی‌ها پس از اینکه...

سرقت قرن در عراق: بررسی پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی یک رسوایی بزرگ

«سرقت قرن در عراق: بررسی پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و...

خطیبان نامور عراق- سید رشید الحسینی

سید رشید الحسینی سید رشید محمود حسین الحسینی، از علماء...