آشنایی با شاعران آیینی عراقی – بخش آخر

تاریخ:

آشنایی با شاعران آیینی عراقی – بخش آخر

زبان عربی و هنرِ شعرسُرایی، از دیرباز پیوند ناگسستنی دارند؛ اما ادغام هنر با توانایی‌های زبانی، برای اینکه ماندگار شود، نیازمند محتوایی ارزنده است تا به آن عبارات و توانمندی‌ها و آثار، هویت دهد. یکی از محتواهای مهم در عرصه شعر عربی، به‌ویژه در فضای مکتب تشیع، اشعار آیینی است که اولویت آن پرداختن به ماجرای عاشورا سال 61 ق است. از این رو شاعرانی که با توجه بیشتر بر این عرصه، به شعر سرایی مشغول شده‌اند، تحت عنوان شاعران حسینی یا شاعران آیینی شناخته می‌شوند. این نوشتار درصدد معرفی مهم‌ترین شاعران آیینی کشور عراق در سال 2024 است.

سید عبدالخالق المحنا

بی‌تردید نامورترین شاعر آیینی عراقی در چند دهه گذشته تا امروز، سید عبدالخالق المحنا است. وی از شاعران دهه هشتاد و نود میلادی به‌شمار می‌رود که تا امروز در این زمینه در موفق‌ترین سطح، مشغول به فعالیت است. ملا به اسم کربلایی بیش از همه دیگر شاعران، به آثار سید عبدالخالق المحنا پایبندی دارد و بخش اعظم آثار مراثی و نعی به اسم کربلایی را اشعار این شاعر نامور شکل داده است.

این شاعر در آثار خود نظیر شعرهای رثایی و سروده‌های محلی به موضوعاتی چون عشق و مصائب اهل بیت پرداخته‌است. او به‌عنوان یک هنرمند فرهنگی در عراق شناخته می‌شود و با اشعارش به ترویج مفاهیم دینی و فرهنگی می‌پردازد. آثار او هر ساله در مراسم‌های مختلف به یادبودهای مذهبی خوانده می‌شود. شعر حزن‌انگیز: دمع زینب (اشک‌های زینب) که توسط به اسم کربلایی در اوج احساس و انگیزش اندوه‌های انسانی با عنوان قطعه: ألم و عتاب ادا شده‌است، جزو آثار بسیار مشهور این دو فعال مذهبی عراقی است. همچنین قطعه: تزورونی که از دیگر آثار مشهور آن دو می‌باشد.

عبدالخالق المحنا در فضای مجازی فعالیت خوبی دارد. یک کانال تلگرامی و یک کانال اینستاگرامی فعالیت‌های او را پوشش می‌دهد و در کنار ان ده‌ها صفحه در قالب فن‌پیج به‌صورت اختصاصی آثار وی را بازپخش می‌کند.

https://t.me/mr_almohana

https://www.instagram.com/almohana_staff/?hl=fa

مصطفی العیساوی

مصطفی العیساوی جزو شاعران نسل جدید عراق به‌شمار می‌رود و اخیراً برخی از اشعار او در فضای مجازی با بازدیدهای فراوانی روبه‌رو بوده است.

معلومات خاصی از مصطفی العیساوی در اختیار نیست جز اشعار او که در فضای مذهبی عراق فراگیر است. شعر اصلی او که در سال 2024، بسیار فراگیر شد، قصیده: سفره الی الله است.

لینک صفحه رسمی او در تلگرام:

https://t.me/mustafa_esawee

محمد رسول الحمیری

شاعر نسل جوان عراقی و دارای قصائد موفق در عرصه شعر آیینی، محمد رسول الحمیری، جزو شاعران موفق در این زمینه به‌شمار می‌رود. مؤسسه فرهنگی آرای در سال 2024، یک کمپینی برای تعیین موفق‌ترین شاعر آیینی عراقی برگزار نمود و از میان حدود ده شاعر برتر در سال 2024، محمد رسول الحمیری برنده سپر قصیده‌سرایی (درع القصیده) گردید.

لینک کانال رسمی تلگرامی این شاعر جوان عراقی:

https://t.me/m19_96m

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

عضویت در خبرنامه

spot_img

محبوب

مطالب مرتبط
Related

آشنایی با شاعران آیینی عراقی – بخش دوم

آشنایی با شاعران آیینی عراقی – بخش دوم زبان عربی...

آشنایی با شاعران حسینی عراقی- بخش اول

آشنایی با شاعران حسینی عراقی- بخش اول جابر الکاظمی جابر جلیل...

آشنایی با امور رسانه‌ای حشد شعبی

 آشنایی با امور رسانه‌ای حشد شعبی پیشگفتار با هجوم نیروهای آمریکایی...

معرفی کتاب: الثورة العراقیه الکبری اثر سید عبدالرزاق الحسنی

معرفی کتاب: الثورة العراقیه الکبری در این بخش از نوشتار...