معرفی فعالان اجتماعی و حقوق‌بشری در عراق؛ این بخش: نادیا مراد

تاریخ:

نادیا مراد؛ از روزهای سخت کنیزی برای داعش تا بردن جایزه صلح نوبل!

نادیا مراد دختری کرد از اقلیت دینی ایزدی اهل روستای کوجو در سنجار واقع در استان موصل است. او یکی از قربانیان داعش است. او در سال ۲۰۱۸ و به‌دلیل مبارزاتش علیه خشونت جنسی و استفاده از آن در جنگ‌ها به‌عنوان سلاح، به‌همراه دنیس موکویگی برنده جایزه صلح نوبل شد.

پس از انتقال اندیشه بهار عربی به عراق و دمیدن تظاهرات‌های ضد حکومتی در موصل، و شهرهای اطراف آن، حکومت ین کشور که از سوی دیگر با مسئله اشغال کشورش دست به گریبان بود، توانایی مدیریت بر این اراضی را از دست داد و تسلط حکم رانی بر این مناطق به‌حد اقل خود رسید؛ این شکاف، فرصتی طلایی بود تا اندیشه تکفیری از سوریه به عراق سرایت یافته و در شکاف مردم-حکومت در موصل جا گرفته و با جنایت‌های بسیار بر شمال عراق حکم راند.

حکمرانی داعش بر شملا عراق، توأم بود با جنایتی بی‌سابقه بر مردم ایزدی سنجار و اطراف آن. مردان و نوجوانان بسیاری به‌دست داعش سر بریده شده و دخترکان و زنان به کنیزی این سازمان کشتارِ جمعی درآمدند. نادیه مراد، از جمله زنانی بود که بدترین و گران‌بارترین جنایت‌ها در حق او و خانواده‌اش به اجرا در آمد.

داعش بعد از اشغال روستای کوجو بسیاری از اهالی و از جمله مادر و ۶ برادر نادیا را به قتل رساند. نادیا بعد از کشته شدن مادر و ۶ برادرش توسط داعش ربوده شد و در مدت اسارتش مورد انواع شکنجه و آزارهای جنسی و روحی قرار گرفت. نادیا توانست بعد از مدتی از چنگ داعش فرار کرده و خودش را به یک مکان امن برساند.

نادیا سپس به آلمان منتقل و تحت معالجه قرار گرفت. نادیا در اروپا در مصاحبه‌های تلویزیونی و ملاقات‌های دیپلماتیک بسیاری از جمله در شورای امنیت سازمان ملل شرکت کرد. او در سفر به مصر با سیسی رئیس‌جمهور این کشور و احمد الطیب شیخ الازهر در دسامبر ۲۰۱۵ ملاقات نمود و در کانال‌های تلویزیونی متعددی از جمله کانال القاهره، همراه با عمرو ادیب و در کانال البغدادیه با انور الحمدانی و در برنامه استودیو ۹ ظاهر شده و داستان ربوده شدنش توسط داعش را توضیح داد. او سپس با بروکوبیس بافلوبولوس رئیس‌جمهور یونان دیدار کرد. نادیا در راستای تکمیل پیام انسانیش که شامل درخواست آزادی ربوده شدگان ایزدی توسط داعش و حمایت از حقوق زنان و اطفال در تمامی نقاط جهان بود از هلند، سوئد، فرانسه، ایتالیا و ایالات متحده دیدار کرد. نادیا مراد در جریان این دیدار در حالی که ماجرای چگونگی کشته شدن مادر و شش تن برادرانش و نیز ناپدید شده سه‌هزار ایزدی در عراق را برای رئیس جمهوری شرح می‌داد ناگهان با این پرسش از سوی دونالد ترامپ مواجه شد که: «آنوقت به شما جایزه صلح نوبل دادند؟ جالب است. آنها به چه دلیل این جایزه را به شما دادند؟»

از جمله جوایز او:

*در ژانویه ۲۰۱۶ نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شد. او به این ترتیب به سمبل‌ی از ظلمی که از طرف داعش به ایزدیان و به‌طور کلی مردم رفته‌بود تبدیل گردید. نادیا *همچنین در صدر لیست کاندیداهای دریافت جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۱۶ بود.

*نادیا در سال ۲۰۱۶ به‌همراه هموطنش لمیا حجی بشار که او هم یکی از دختران ایزدی ربوده شده توسط داعش بود به دریافت جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه نائل گردید.

*جایزه صلح نوبل ۲۰۱۸.

او در کتاب آخرین دختر، کل رویدادهای زندگی‌اش پس از اسارت در چنگ داعش را روایت کرده است و این کتاب به چندین زبان از جمله فارسی ترجمه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

عضویت در خبرنامه

spot_img

محبوب

مطالب مرتبط
Related

آیا رژیم صهیونیستی به دنبال اقدام نظامی علیه گروه‌های مقاومت عراقی است؟

آیا رژیم صهیونیستی به دنبال اقدام نظامی علیه گروه‌های...

معرفی فعالان حقوق بشری در عراق؛ این بخش: زینب الکرناوی

زینب الکرناوی؛ حقوق‌دان و فعال حقوق زنان زینب کرناوی، بانوی...

چالش‌های عراق برای تامین سامانه‌های دفاع هوایی

چالش‌های عراق برای تامین سامانه‌های دفاع هوایی محمدرضا بلوردی حمله هوایی...

کلان‌پروژه‌ی العراق معاً

کلان‌پروژه‌ی العراق معاً جایگاه usaia آژانس توسعه ایالات متحده در...