شیخ عبدالحمید مهاجر
وی یکی از خطبای نامدار عراقی و داشمند مذهبی شیعه است و در حیطههای مختلف مذهبی و تاریخی، صاحب قلم است. وی مؤسس دانشکدهی «خطابه خوانیِ امامحسین» در شهر کربلاست.
نام حقیقی وی شیخ عبدالحمید کزار شمرتی است؛ وی در شمر الرمیثه در استان المثنی در جنوب عراق در سال 1950 به دنیا آمد. وی در سال 1963 به حوزه علمیه کربلا پیوست؛ از جمله اساتید وی: عبدالزهراء کعبی (استاد خطابه خوانیِ شیخ عبدالحمید)، حسن شیرازی و جعفر رشتی و محمد حسن الشخص میباشد. شیخ عبدالحمید جزو معدود خطبای عراق است که با طی مدارج علمی حوزوی، به درجه اجتهاد رسیده است.
لقبِ «مهاجر» جزو نام وی نیست و این لقبی است که از سوی سید محمد شیرازی به وی داده شد؛ چراکه شیخ مهاجر به کشورها و شهرهای مختلفی سفر کرده و با اقامت در آن شهرها، خطابههای حسینی فراوانی ادا میکرد؛ به همین سبب به وی شیخ عبدالحمید مهاجر گفته شد. وی افزون بر دروس حوزوی، کلاس درسی برای آموزشهای دینی در کربل دایر کرده بود و در حیطههای مختلف اعم از حفظ قرآن تا یادگیری عقاید شیعی و دروس منطقی و فلسفی، تدریس میکرد.
شیخ عبدالحمید مهاجر، جزو یگانه خطیبانی است که روی به یادگیری زبان فرنگی آورده و توان خطبهخوانی به زبان انگلیسی را دارد. وی همچنین در یادگیری زبان فارسی کم نگذاشته و توان صحبت کردن به زبان فارسی را دارد.
شیخ عبدالحمید افزون بر خطابه، در نویسندگی نیز خبره است؛ وی در روزنامهها و مجلات جهان عرب (و نه فقط عراق) صاحب قلم است؛ از جمله روزنامه الوطن کویت؛ مجله الشراع و مجله العالم الإسلامی و دیگر مطبوعات.
سخنرانیهای شیخ مهاجر در شبکههای ماهوارهای بازتاب خوبی داردغ شبکههای الانوار و الزهراء و المهدی و فلک، چندین سال است که سخنرانیهای وی را پوشش رسانهای میدهند.
شیخ مهاجر در شهر کربلا، مؤسسهای تحتعنوان «دانشکده خطیب پروری امامحسین» دایر کرده است که درصدد تربیت طلاب و روضه خوانان برای یادگیری فنون خطابهخوانی میباشد.
از جمله آثار چاپ شده وی: اعلموا أنی فاطمه (موسوعه شناخت حضرت صدیقه طاهره در هفت جلد)؛ الأیدیولوجیة الإسلامیه. (مجموعه سخنرانیهای ایشان که مکتوب شدهاست)؛ المنبر الحر (مجموعهای از سخنرانیهای وی در 4 جلد)؛ الإمام علی حیاته وفکره؛ أهل البیت أسماء لا تنسی؛ حجر بن عدی؛ العباس قمر العشیرة؛ یقظه الوعی؛ من وحی المنبر میباشد.
یکی از ویژگیهای مهم شیخ عبدالحمید، حضور قوی در فضای مجازی است؛ وی سالهاست که یک حساب شخصی فعال در فیسبوک با بیش از یک میلیون و صدهزار فالوور دارد؛ همچنین دارای یک حساب شخصی در یوتیوب و اینستاگرام بوده و نوشتهها و سخنرانیهای خود را در این شبکههای مجازی بهطور دائمی و مقرر و منظم منتشر میکند. وی دارای یک سایت صوتی-تصویری-نوشتاری است و مجموعه فیلم سخنرانیها بههمراه نوشتههایش در این سایت در دسترس است. لذا میتوان شیخ مهاجر را علیرغم کثرت سن، جز اینفلوئنسرهای مذهبی در فضای مجازی قلمداد نمود.