استان ذی‌قار را می‌شناسید؟ معرفی کوتاه این استان تاریخی

تاریخ:

استان ذی‌قار را می‌شناسید؟ معرفی کوتاه این استان تاریخی

استان ذی قار یکی از استان‌های عراقی است و به دلیل نبرد مشهور ذی قار بین ایرانیان و عرب‌ها قبل از اسلام نامیده شده است که در آنجا رخ داد. تعداد جمعیت این استان بیش از دو میلیون نفر تخمین زده می‌شود که اکثریت آنها شیعه و اقلیت‌هایی از سنی‌ها و صابئی‌ها نیز در آن زندگی می‌کنند. همچنین شامل بسیاری از قبایل عربی از زندگی بدوی و شهری و همچنین حضور عرب‌های هورنشین در منطقه هور و یا با رگ و ریشه‌ی کُردی است.

در ابتدای تأسیس، به نام لواء المنتفق (المنتفج به لهجه جنوبی) شناخته می‌شد، سپس در دوره جمهوری به لواء الناصریه تغییر نام داد و در سال ۱۹۶۹ نام آن به استان ذی قار تغییر یافت، زمانی که حزب بعث در آن زمان نام استان‌های عراقی را تغییر داد. به این ترتیب نام استان الناصریه به استان ذی قار تغییر یافت که به واقعه تاریخی که بین عرب‌ها و ایرانیان قبل از اسلام در این نقطه جغرافیایی رخ داد، نسبت داده می‌شود و در اینجا چشمه‌های آب شیرین به نام چشمه‌های ذی قار وجود داشت. شواهد تاریخی نشان می‌دهد که این نام برای این منطقه از قدیم وجود داشته است. در ابتدای تأسیس، بیابان جنوبی عراق در این استان واقع شده بود، اما در سال ۱۹۷۰ بیابان به استان المثنی – که مرکز آن سماوه است – که به تازگی تأسیس شده بود، اضافه شد.

این استان دارای تجمعات و مکان‌های باستانی است که به (۵۰۰۰) سال پیش برمی‌گردد و در آن شهر قدیم اور وجود دارد که زمینی بود که توسط سومریان، اکدی‌ها و دیگران مسکونی بوده و ابراهیم خلیل در آنجا متولد شده است. الناصریه یکی از استان‌های عراقی است که ادبا، وزرا و بسیاری از خوانندگان را پرورش داده است. و فرزندان آن منبعی برای شکل‌گیری افکار ملی‌گرایی و کمونیسم محسوب می‌شوند. از شهرهای آن می‌توان به الشطره، البطحره (که در آنجا نبرد ذی قار رخ داده و به بطحاء ذی قار معروف است)، الرفاعی، سوق الشیخ، الغراف، قلعة سکر، الجبایش و ناحیه الفجر اشاره کرد.

جغرافیای این استان، شباهت قابل‌توجهی به جغرافیای عراق دارد.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

پست را به اشتراک بگذارید:

عضویت در خبرنامه

spot_img

محبوب

مطالب مرتبط
مطالب مرتبط

منافع سُنی‌های عراق در چیست؟

منافع سُنی‌های عراق در چیست؟ د. علي المؤمن برخی از سخنرانی‌ها...

فاضل السلطانی.. شاعر نامور عراقی.. در چند سطر

فاضل السلطانی.. شاعر نامور عراقی.. در چند سطر فاضل السلطانی،...

دانشگاه امام جعفر صادق(ع) عراق

دانشگاه امام جعفر صادق(ع) عراق دانشگاه امام جعفر صادق یک...

بی‌اثری وزارت ورزش و جوانان عراق در بحبوحه مشکلات فوتبال این کشور

بی‌اثری وزارت ورزش و جوانان عراق در بحبوحه مشکلات...