سید قاسم حسینی جلالی
سید قاسم جلالی یکی از خطبای نامی عراق است که در نهم ربیع الاول سال 1387 قمری (1967 م) در شهر نجف اشرف در خانوادهای حوزوی و محقق به دنیا آمد. نسب وی از انسال جلیله تاریخ تشیع است و جزو سادات کشمیری و از نوادگان سید قاسم جلالی است که برای اولین بار از کشمیر به کربلاء هجرت نمودهبود و نسب آنان به ابراهیم نقیب النقباء میرسد که سرسلسله سادات جلالیه بوده و نسب به حضرت امام زین العابدین میبرند. پدر وی سید محمد تقی جلالی است که حوزه علمیه شهر قاسم بن امام کاظم را راه بنیانگذاری کرد.
سید قاسم پس از گذران دوران تحصیلی، به حوزه علمیه در نجف اشرف پیوسته و نزد اساتید بزرگی همانند: پدرش شهید سید محمدتقی جلالی، سیدمحمد کلانتر و شهید سیدمحمدتقی خویی (فرزند آیت الله خویی) و شهید سید خراسان به تحصیل پرداخت.
در پی سختگیری حکومت بعث بر حوزه علمیه و کشتار برخی از فقهای دینی، سید قاسم در پی شهادت پدرش بهدست رژیم بعث، بههمراه مادر و برادرش در سال 1985 به ایران هجرت نمود؛ وی با کاروان حجاج عراقی دفتر آیت الله خویی از عراق خارج شد و بههنگام برگشت، بهجای عراق، به ایران برگشته و در شهر قم مستقر شد. حضور وی در قم نیز فرصت بسیار مناسبی برای بهرمندی از اساتید مهم بهشمار میرفت؛ لذا وی نزد اساتیدی همانند سید علی حسینی میلانی، شیخ باقر ایروانی، مرجع عالیقدر شیخ میرزا جواد تبریزی و شیخ وحید خراسانی به تحصیل و کسب مراتب عالی حوزوی پرداخت. وی در کنار تحصیلات حوزوی، در دانشگاههای اسلامی نیز مشغول به تحصیل بوده حائز مدرک میباشد، از جمله مدرک لیسانس در رشته فرهنگ و معارف از المرکز العالمی للعلوم الإسلامیه در قم.
وی پس از طی مدارج تحصیلی امر تبلیغ و خطابهخوانی را بهصورت بین المللی و در کشورهایی نظیر ایران و سوریه و لبنان و کشورهای حاشیه خلیج فارس و انگلستان آغاز کرد. وی سالها با مؤسسه امام خویی در اروپا و آمریکا همکاری فشرده داشته است. از جمله دفتر امام خویی در ولز و لندن و نیز با دانشگاه اهل البیت در لس آنجلس آمریکا و مؤسسه امام علی در لندن و مرکز التراث تحت نظر آیت الله سیستانی در آلمان و مؤسسه اهل البیت در سوئد و همچنین مرکز امام علی و حسینینه خادمان امامحسین در کوپن هاگن دانمارک و چندین مؤسسه و دانشگاه و مجمع بین المللی دیگر همکاری داشته است.
وی جزو خطبای نامی عراق است که گستره فعالیتش بیشتر متمرکز بر عربهای خارج از کشورهای مسلمین میباشد.