الخوه النظیفه
مرکز الخوه النظیفه، نام مجموعهای از صفحات متمرکز اینترنتی است که به فعالیتهای سیاسی-اجتماعی و درباره حقوق بشر در عراق، فعالیت میکند.
درباره مجموعه
الخوه النظیفه، رسانهای گروهی و اینترنتی است که در سال 2013 میلادی در فیسبوک آغاز به کار کرد و پس از مدتی فعالیت در فیسبوک توانست در دیگر شبکههای اجتماعی مجازی اعم از توئیتر و اینستاگرام و… نیز فعالیت داشتهباشد.
مدیریت این مجموعه بر عهده فردی بهنام شجاع الخفاجی است. امور اجرایی این مرکز توسط گروهی از جوانان عراقی مدیریت میشود.
گفتهمیشود هدف این مجموعه، «از میان بردن اختلافات قومی- مذهبی» میباشد.
. این مرکز حقوق بشری ادعا دارد که از تمام کنش گران مدنی و اجتماعی و سیاسی آزاد عراق حمایت کرده و در راستای یگانه ساز اندیشهها و همسوسازی تلاشها برای آنچه «صلح و پیشرفت» میدانند، تلاش میکند.
بخش مهم فعالیت این مرکز، متمرکز بر فضای مجازی و اطلاع رسانی عمومی و اشتراک نظریات منتقدین و فعالان در صفحات اینترنتی مربوط به خود میباشد.
این مرکز ادعا دارد که در صدد «از میان بردن جنگهای مذهبی» است و درصدد ایجاد دوستی میان مذاهب اسلامی و نیز ادیان غیراسلامی با مسلمانها میکوشد.
آغاز به کار
مجموعه «الخوه النظیفه»، در ابتدا صرفاً عبارت از یک کانال فیسبوکی و طنز بود که کلیپهای خندهدار را به اشتراک میگذاشت و این امر سبب محبوبیتش گردید؛ این رویداد باعث افزایش فراوان فالوورهای این کانال شده و پس از اینکه توانست به بیش از یک میلیون فالوور برسد، فعالیتش را از پخش کلیپهای طنز به فعالیتهای سیاسی و اجتماعی سوق داده و درصدد حمایت از فعالان مدنی حاضر در فضای مجازی برآمده است.
حیطههای فعالیت
این مجموعه مدنی، در حیطههای مختلفی فعالیت دارد؛ از جمله مهمترین جنبههای فعالیت این مجموعه:
الف. خبررسانی. این مجموعه تلاش دارد اخبار روز عراق با محوریت رویدادهای ملی و میهنی و سیاسی و مدنی عراق را بازتاب دهد. البته رویکرد این مرکز در انتشار اخبار، تکیهبر اخباری در راستای اهداف این مؤسسه میباشد.
ب. حمایت از فعالان توئیتری عراقی. این مجموعه همواره یکی از مدافعان رسانهای فعالان مدنی و اجتماعی و سیاسی عراق است. رویکرد این مؤسسه در حمایت از جوانانی است که در فضای توئیتری و نیز مطبوعاتی، ای بسا با ادبیاتی غلیظ و تند انتقادهای فراوانی به حکومت مرکزی یا احزاب پارلمانی عراق وارد میکنند. این مجموعه درصدد حمایت از فعالان بازداشت شده یا مفقود در عراق میباشد.
ج. حمایت از اعتراضات قشر جوانان و معرفی رهبران اعتراضات و پوشش رسانهای آنان و تمرکز بر خشونتهای احتمالی پلیس در دفع اعتراضات.
این مجموعه تلاشهای بسیاری برای سازماندهی اعتراضات در شهرهای نیمه جنوبی عراق داشته است. از جمله فعالیت مستمر و دامنهدار این مجموعه در تظاهرات اکتبر سال 2019 میلادی و 2020 میلادی بوده است.
صفحات در فضای مجازی
بزرگترین بخش فعالیت این مرکز، معطوف بر فضای مجازی عراق است. بدین سبب این مجموعه در صفحات مختلف مجازی عراق، حضور مستمری دارد.
این مرکز هم در توییتر و هم اینستاگرام و هم فیسبوک بهخوبی فعال بوده و از یک سایت مستقل نیز بهره میبرد. دو میلیون فالوور در فیسبوک و نزدیک به یک ملی لون فالوور در توییتر و نزدیک به نیم میلیون فالوور در اینستاگرام و یک سایت بهروز و مستمر، سبب شده تا این مرکز جزو مراکز ثقل حمایت از کنش گران مجازی و جریانسازیهای مختلف در تظاهرات مختلف عراق بهشمار آید.
این مجموعه با دیگر مراکزی که تحتعنوان «حمایت از کنشهای مدنی» و «کمیته حقوق بشری» فعالیت دارند، در ارتباط است و بعضاً با هماهنگی همدیگر، فعالیتهایی همسو انجام میدهند.