بیانیههای هشدارآمیز اقلیم کردستان درباره آلودگیهای شدید هوا در زمستان
حکومت اقلیم کوردستان ، یکشنبه، مجموعهای از دستورالعملهای جدیدی را در خصوص استفاده از آب و حفاظت از محیطزیست در برابر آلودگی ناشی از رفتار نادرست رانندگان خودرو و کارخانهها صادر کرد.
گفتگوکنندهی رسمی حکومت، بیشوا هورامانی، در کنفرانس خبری که امروز برگزار شد، اعلام کرد که مسرور بارزانی، نخستوزیر اقلیم، با استانداران و وزیر کشور و تعدادی از مسئولان دولتی در اقلیم ملاقات کرد.
او توضیح داد که این جلسه نتایجی را به همراه داشت از جمله رفتار صحیح با آب و جلوگیری از استفاده از آبهای آلوده برای کشاورزی و آبیاری، و بر این نکته تأکید کرد که کارخانههایی که باعث آلودگی محیطزیست میشوند باید مطابق با رویههای بهداشتی رفتار کنند.
هورامانی افزود که مسرور بارزانی بر عدم تسامح با کسانی که باعث آلودگی محیطزیست میشوند تأکید کرد و اشاره کرد که در ۲۴ ساعت آینده اقدامات لازم علیه متخلفین دستورالعملها اتخاذ خواهد شد.
همچنین هورامانی اشاره کرد که اقدامات سختگیرانهای بر خودروهایی که باعث آلودگی محیطزیست میشوند اعمال خواهد شد، و همچنین اقداماتی علیه کسی که سوخت با کیفیت پایین میفروشد، صورت خواهد گرفت.
گفتگوکننده ادامه داد که کمیتهای برای نظارت بر مولدهایی که در محلههای مسکونی استفاده میشوند، برای ارزیابی میزان رعایت دستورالعملهای محیطزیستی تشکیل خواهد شد.
در این راستا، حکومت اقلیم کوردستان در بیانیهای امروز تأکید کرد که مسرور بارزانی، نخستوزیر حکومت اقلیم کوردستان، نشستی ویژه برای بحث در مورد مشکل آلودگی هوا در شهرهای اربیل و دهوک برگزار کرد.
رئیس حکومت در خلال جلسه بر این نکته تأکید کرد که حفاظت از محیطزیست یک رکن اساسی در برنامه کار حکومت اقلیم کوردستان است و بر لزوم همکاری برای حفظ پاکی محیطزیست کوردستان و زیبایی طبیعت آن تأکید کرد؛ این امر را به عنوان یک وظیفه ملی و مسئولیتی جمعی دانست.
در راستای اهتمام حکومت به سلامت شهروندان و ایمنی محیطزیست اقلیم، رئیس حکومت به اهمیت رسیدگی به مشکل آلودگی هوا که اولویت به شمار میآید، تأکید کرد و به نهادهای مربوطه دستور داد تا اقدامات لازم برای جلوگیری از عوامل آلودگی و مجازات متخلفین را انجام دهند.
این جلسه به تصمیمات زیر ختم شد:
اولاً: اتخاذ اقدامات قانونی بلافاصله علیه هر پالایشگاه یا کارخانهای که برخلاف شرایط و ضوابط فعالیت میکند و باعث آلودگی محیطزیست میشود.
ثانیاً: تولید یا قاچاق سوخت آلوده که به سلامت عمومی آسیب میزند برای هیچ پالایشگاه یا فرد یا نهادی مجاز نیست. همچنین باید محدودیتی برای سوزاندن گاز همراه در میادین نفتی تعیین شود.
ثالثاً: باید مالکان مولدهای برق موظف به پیروی از دستورالعملهای دولتی شوند، و از فیلترهای صوتی برای کاهش آلودگی در مولدهای خود استفاده کنند، همچنین اقدامات قانونی لازم علیه متخلفین اتخاذ گردد.
رابعاً: استفاده از آبهای آلوده و آبهای فاضلاب برای کشاورزی و آبیاری به شدت ممنوع است.