آیا رژیم صهیونیستی به دنبال اقدام نظامی علیه گروه‌های مقاومت عراقی است؟

تاریخ:

آیا رژیم صهیونیستی به دنبال اقدام نظامی علیه گروه‌های مقاومت عراقی است؟

محمدرضا بلوردی

گدعون ساعر وزیر خارجه جدید رژیم صهیونیستی در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، دولت عراق را مسئول حملاتی دانسته است که از خاک این کشور توسط سوی گروه‌های مقاومت و با استفاده از پهپاد به مرکز مربوط به رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین صورت می‌گیرد. وی در عین حال تاکید کرده است که طبق منشور سازمان ملل متحد، اسرائیل این حق را خواهد داشت که به منظور حمایت از خود و شهروندانش علیه این گروه‌ها اقدام کند.

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در نامه خود از شورای امنیت خواسته است تا به دولت عراق این موضوع را منتقل کند که باید به تعهدات خود درچارچوب قانون بین المللی عمل  کرده و جلوی حملات به اسرائیل را بگیرد.

اظهارت گدعون ساعر در شرایطی مطرح می‌شود که گفته می‌شود از ناحیه ایالات متحده آمریکا نیز برخی فشارها به دولت عراق وارد شده است تا مانع از استفاده از خاک خود برای حمله به اسرائیل شود.

این درحالی است که روزنامه صهیونیستی معاریو مدعی شده است که هرگونه تشدید عملیات گروه‌های عراقی باعث می‌شود تا اسرائیل برنامه‌های خود را در قبال عراق اجرا کند که شروع  آن به حمله تاسیسات و زیرساخت‌ها خواهد بود و پس از آن هم به ترور شخصیت‌هایی از رهبران گروه‌های مقاومت روی خواهد آورد.

طرح این گونه سخنان باعث شده است تا نگرانی‌هایی نیز بابت اقدام اسرائیل در عراق به وجود آید که از آن جمله می‌توان به تصمیم اخیر هواپیمایی امارات متحده عربی اشاره کرد که پروازهای خود به بغداد را تا پایان ماه جاری میلادی لغو کرده است.

اظهارات تهدید‌آمیز صهیونیست‌ها علیه عراق و گروه‌های مقاومت در شرایطی مطرح می‌شود که مقامات عراقی تاکید کرده‌اند که به هیچ وجه نمی‌خواهند کشورشان به عرصه‌ای برای عملیات نظامی توسط قدرت‌های مختلف تبدیل شود و برای این منظور نباید بهانه‌ای به دست اسرائیلی‌ها جهت اقدام نظامی در عراق داده شود.

درچنین فضایی این سوال مطرح می‌شود آیا اسرائیلی‌ها امکان اجرای تهدیداتی مثل ترور رهبران گروه‌های مقاومت عراقی را دارند و آیا اساسا دست به چنین اقداماتی خواهند زد؟

تردیدی نیست که با توجه به نفوذی که ایالات متحده آمریکا در عراق دارد و فضایی که می‌تواند برای صهیونیست‌ها فراهم کند، دست زدن به اقدامات تروریستی برای آنها سخت نخواهد بود. هرچند که اینگونه اقدامات می‌تواند چالشی برای آمریکا، نظامیان این کشور در عراق و پایگاه‌های نظامی باشد و چندان مورد استقبال قرار نمی‌گیرد.

با این حال، این واقعیت از سوی تمام طرف‌ها (از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی) درک شده است که آنچه از سوی مقاومت عراق صورت می‌گیرد، درواقع پاسخی است که به تشدید درگیری‌ها در غزه و لبنان از سوی اسرائیل داده می‌شود. ضمن اینکه فواد حسین وزیر خارجه عراق نیز در سخنانی تأکید کرد که گروه‌های مقاومت به توافقی که با دولت عراق کرده‌اند پایبند هستند و به دنبال این نیستند تا شرایط را به سمتی سوق دهند که می‌تواند به وقوع جنگی علیه کشور منجر شود.

به رغم آنچه که گفته شد، مجموعه‌ای از عوامل و از جمله بازگشت دونالد ترامپ به قدرت و تغییرات احتمالی در سیاست‌های ایالات متحده در قبال منطقه، می‌تواند به تشدید تنش‌ها منجر شود و روزها و هفته‌های آینده در این خصوص تعیین کننده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

عضویت در خبرنامه

spot_img

محبوب

مطالب مرتبط
Related

معرفی فعالان حقوق بشری در عراق؛ این بخش: زینب الکرناوی

زینب الکرناوی؛ حقوق‌دان و فعال حقوق زنان زینب کرناوی، بانوی...

چالش‌های عراق برای تامین سامانه‌های دفاع هوایی

چالش‌های عراق برای تامین سامانه‌های دفاع هوایی محمدرضا بلوردی حمله هوایی...

کلان‌پروژه‌ی العراق معاً

کلان‌پروژه‌ی العراق معاً جایگاه usaia آژانس توسعه ایالات متحده در...

بندر فاو و اهمیت‌های بالقوه و بالفعل آن

بندر فاو و اهمیت‌های بالقوه و بالفعل آن بندر بزرگ...