آشنایی با امور رسانهای حشد شعبی
پیشگفتار
با هجوم نیروهای آمریکایی به کشور عراق در سال 2003 میلادی، و فروپاشی رژیم بعث، و اشغال نظامی کشور عراق بهدست آمریکا، گروههای نظامی مختلفی از بطنِ مردم عراق برخاسته و درصدد بازپسگیری اراضی خود از چنگ آمریکا برآمد.
این گروهها اغلب با بهره گیری از تسلیحات نظامی سبک و شیوههای جنگ فرسایشی روی به نبردِ گاه و بی گاه با نیروهای آمریکایی آورده و یکی از مهمترین اسبابِ خروج بخش بزرگی از نیروهای آمریکایی از منطقه گردیدند.
اما در سال 2014 میلادی این گردانهای رزمی با مسئلهای بهمراتب مهمتر روبهرو شدند. گروهک تروریستی داعش با پشتوانه اطلاعاتی غرب و هزینههای هنگفت عربی توانست از شمال عراق وارد شده و بخش بزرگی از شمال عراق را بهدستآورد.
این امر سبب شد تا بخش بزرگی از مجموعه نهادهای نظامی مردمی که با محوریت مذهب تشیع درصدد دفاع از تمامیت ارضی بودند، این بار به نبردی خونین با بزرگترین گروهک تروریستی در دوران خود تن دهند. این امر سبب شد تا بزرگترین سازمان رزمی-عملیاتی گردانهای رزمی مردمی تحتعنوان سازمان حشد شعبی، پدید آید.
حشد شعبی
بسیج مردمی عراق یا حشد شعبی که به بسیج عراق نیز معروف است، به بخشی از نیروهای مبارز عراق گفتهمیشود که از سال ۲۰۱۴ با هدف مبارزه علیه داعش سازماندهی شدند. این نیرو از حدود ۴۰ گروه مختلف تشکیل شده که عمدتاً گروههای مسلح شیعه هستند، اما برخی گروههای سنی مذهب و مسیحی و ایزدی نیز در آن حضور دارند. بسیاری از
گروههای شیعه عضو آن قبلاً بهطور مستقل در عراق و بهخصوص علیه نیروهای اشغالگر فعالیت داشتهاند. این سازمان در روز ۲۶ نوامبر ۲۰۱۶ با اکثریت آرای مجلس عراق بهعنوان یک سپاه جدا از ارتش رسمیت پیدا کرد.
سازمان حشد شعبی، بزرگترین نیروی جنگجو زمینی علیه داعش در عراق بود و بخش اعظم فتوحات نیروهای امنیتی عراق، توسط همین سازمان انجام گرفته است.
این سازمان از چندین نهاد از جمله نهاد رزمی، نهاد اطلاعاتی و رصد و دیگر نهادها تشکیل یافته و از جملهی آن، مجموعه مدیریت امور رسانهای حشد شعبی میباشد.
مدیریت امور رسانهای حشد شعبی (مدیریة اعلام الحشد الشعبی)
این مجموعه، تلاش دارد تا تمامی اخبار مربوط به سازمان حشد شعبی چه در ابعاد میدانی و حضورهای نظامی و فعالیتهای رزمی و چه در ابعدا سیاسی و قانونی و چه فعالیتهای فرهنگی و کمکرسانی، تحت پوشش قرار داده و از دل اخبار و رویدادها و اهداف و عقایدِ این سازمان، محتواهای مختلفی تهیه و ارائه نماید.
این نهاد با دارا بودن یک سایت رسمی و نیز یک حساب رسمی در توئیتر و یک کانال تلگرامی با حدود 53 هزار فالوور، قصد دارد تا دستاوردهای میدانی حشد شعبی در جنگ با تروریسم و نیز فعالیتهای خیر خواهانه در توزیع ارزاق معیشتی و رفع مشکلات شهری و جادهای همانند لای روبی از کوچه، خیابانها و نیز محتواهایی مرتبط با رویدادهای مختلف را در معرض مردم عراق قرار دهد.
فعالیتهای خبری
مدیریت رسانهای حشد شعبی، تنها منبع انتشار اخبار رسمی سازمان حشد شعبی است و این مجموعه تلاش دارد تا جدیدترین اخبار این سازمان را اغلب بههمراه تصاویر در شبکه مجازی خود اعم از صفحه تلگرامی و حساب توئیتری و سایت رسمی، منتشر کند.
فعالیتهای فرهنگی
این مجموعه درصدد است تا کارهای فرهنگی با راهبردِ بازتاب نتایج عملی محور مقاومت در نبرد با داعش و گسترش فرهنگ مقاومت و تأسی به امامحسین (ع) را مدیریت و تولید و ارائه نماید. ایجاد جشنوارههای گوناگون در تجلیل از شهدای محور مقاومت و نصب بنرها و پوسترهای مناسبتی و تلاش برای پاسداشت شعایر مذهبی، محتواسازی از نبردهای گردانهای رزمی این سازمان با داعش و انتشار آن محتواها در قالب پوستر و کلیپ و اینفوگرافی، معرفی یکایک شهدای محور مقاومت در نبرد با داعش و کارهایی از این دست جزو فعالیتهای فرهنگی این مجموعه میباشد.
تولیدات رسانه حشد شعبی
مدت نهچندان کمی است که از آغاز تولید فیلم توسط مدیریت امور رسانهای حشد شعبی، میگذرد. این سازمان در ماهای اخیر قصد دارد تا پا را فراتر از بازتاب اخبار یا تولید پوسترهای مناسبتی و ایجاد جشنوارههای بومی، گزارده روی به تولید مستندهای مختلفی در زمینه محور مقاومت در عراق آورد.
این سازمان تا بهکنون سه فیلم مستند را بهصورت مستقل تهیه کنندگی و کارگردانی و در فضای مجازی و برخی شبکههای ماهوارهای منتشر کرده است.
از جمله مستندهای ساخته شده توسط این سازمان، مستند «الساعه الاخیره» است که به آخرین ساعات زندگی حاج قاسم و به لحظات پیش از شهادت وی میپردازد.
همچنین این مجموعه توانسته در زمینه کرونا نیز مستندی مجزّا و جذاب تحتعنوان «الوباء X» را تولید کند. این فعالیتها، نشان از آغاز رویکرد جدیدی در مدیریت رسانهای سازمان حشد شعبی میباشد.
احتمال میرود که این مجموعه در سالهای پیش رو، روی به تولید سریالهای درام یا فیلم سینمایی نیز آوَرد و در آیندهای نزدیک مبدّل به یک سازمان فیلم و رسانهای مستقل گردد.