سید رشید الحسینی
سید رشید محمود حسین الحسینی، از علماء و محققان و خطیبان نامور عراق و از اساتید حوزه علمیه نجف بهشمار میرود. و در رشتههای دینی: فقه، اصول، تفسیر و کلام، تحصیلات عالیه داشته و توانایی پاسخ به سوالات متنوع در زمینههای مذکور و بلکه دامنههای بیشتر از آن را داراست.
انتساب وکالت از آیتالله سیستانی
برخی از رسانهها درصدد بودند تا از سید رشید حسینی، به عنوان یکی از وکلا و معتمدان مرجعیت عالیقدر عراق یاد کنند. وی شخصاً این ادعا را تکذیب نموده و مکرراً گفته است: وکیل مرجعیت عالیقدر تشیع در عراق نه بوده و نه هستم و هیچکدام از کردار یا گفتار اینجانب بهنمایندگی از مرجعیت عالیقدر شیعه در نجف نبوده و نیست.
در راستای فعالیتهای سیاسی سید رشید حسینی، دفتر مرجعیت آیتالله سید علی سیستانی نیز طی بیانیهای اعلام داشت، این دفتر هیچ وکیلی در زمینه فعالیتهای سیاسی ندارد.
فعالیتهای سیاسی
سید رشید حسینی به اسلام سیاسی باور دارد و درصدد انجام رفتارهای سیاسی اعم از انتخاباتی و غیرانتخاباتی در عراق میباشد. وی در انتخابات مجلس استانهای عراق، مقاطع ویدیوئی را ضبط و منتشر ساخت که این کلیپها با عنوان «وکیل مرجعیت شیعه» منتشر گردید و منتهی به واکنش دفتر آیتالله سیستانی و شخص رشید حسینی گردید و هردو این انتساب را تکذیب کردند.
قانون تعدیل احوال شخصیه
سید رشید حسینی، شاید بارزترین شخصیت شیعی عراق باشد که تمام قد از اصلاحات قانون احوال شخصی در عراق حمایت کرد. او قانون پیشین را مغایر با خواستههای اکثریت دانسته و قانون معدَّل جدید را مطابق با خواستهی اغلبیت میداند. حمایت او از تعدیلات قانون احوال شخصی سبب هجومهای فراوانی از سوی گروههای سُنی، لائیک، تشرینیها و فمینیستها گردید ما منتهی به انصراف سید رشید از حمایت از این اصلاحات نگردید.
حضور قوی در رسانهها
سید رشید از دیرباز، رسانه را از دست نداده است. او در شبکههای مختلف ماهوارهای و ملی عراق حضور مکرر داشته و مهمترین حضور او بهعنوان خطیب یا پاسخگوی سوالات شرعی و کلامی شیعیان بوده است. از دیگر سو وی در پیامرسانهای مختلف از جمله فیسبوک، اینستاگرام و تلگرام فعالیت جدّی دارد و پستهای منتشر از او با بازدیدهای چندصدهزار نفری روبروست.