توان موشکی جمهوری اسلامی ایران و تغییر معادلات منطقه

تاریخ:

توان موشکی جمهوری اسلامی ایران و تغییر معادلات منطقه

نویسنده: اسد امیری کیان

مقدمه

حمله‌‌ موشکی جمهوری اسلامی ایران با عنوان «وعده صادق» به باور ویلیام آلبرک، پژوهشگر امنیت جهانی در مؤسسه استیمسون و مدیر سابق برنامه کنترل سلاح ناتو، معادلات و چهره خاورمیانه را برای همیشه تغییر داد. انستیتو صلح وابسته به ایالات متحده گزارش داده که ایران دارای بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین زرادخانه موشک‌های بالستیک در خاورمیانه است. ایران هم‌زمان تنها کشوری است که بدون داشتن تسلیحات هسته‌ای، موشک‌های بالستیک با برد بیش از ۲ هزار کیلومتر در اختیار دارد. اگرچه فناوری بالستیک به زمان جنگ جهانی دوم برمی‌گردد، اما همچنان کشورهای محدودی در جهان از دانش بالستیک بهره می‌برند و مستقلاً توانایی ساخت موشک‌های بالستیک را دارند. پیشرفت فناوری موشکی ایران و دسترسی به دانش بالستیک در شرایطی صورت گرفت که ایران بعد از انقلاب، و به‌صورت ویژه طی دو دهه گذشته، تحت شدیدترین تحریم‌های تسلیحاتی بین‌المللی قرار داشت. آنچه در این زمینه اهمیت ویژه‌ای دارد این است که جمهوری اسلامی در شرایط ظالمانه تحریم به این توان فوق‌العاده رسیده است و همچنین هیچ‌گاه از توان موشکی بسیار بالای خود در جهت تجاوز به کشوری دیگر و اهداف غیرانسانی بهره نبرده و در هر مورد که از توان موشکی خود استفاده نموده در دفاع از مظلومان و حاکمیت سرزمینی ایران بوده است.

تبدیل‌شدن به قدرت موشکی منطقه باوجود تحریم‌های ظالمانه غرب

شورای امنیتِ سازمان ملل متحد در تاریخ ۲۳ دسامبر ۲۰۰۶ (۲ دی ۱۳۸۵) بر اساس قطعنامه ۱۷۳۷ عرضه، فروش یا انتقال مستقیم و غیرمستقیم هرگونه مواد و فناوری هسته‌ای را از جانب همه کشورها به ایران ممنوع کرد، همین‌طور معاملات کالاهای «دو‌منظوره» را، یعنی کالاهایی که هم‌زمان کاربرد صلح‌آمیز و نظامی دارند.

سه ماه بعد شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه ۱۷۴۷ در تاریخ ۴ فروردین ۱۳۸۶، ایران را تحریم تسلیحاتی کرد و خریدوفروش هرگونه «سلاح متعارف» از سوی ایران و به ایران و همچنین انتقال دانش فناوری‌های نظامی را کاملاً ممنوع کرد. بر اساس این قطعنامه، نهادها و افراد مرتبط با برنامه‌های هسته‌ای و توسعه موشک بالستیک ایران، تحریم شدند.

جمهوری اسلامی ایران اما همچنان به توسعه برنامه موشکی خود ادامه داد، تا جایی که در مارس ۲۰۱۶، ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان در نامه‌ای مشترک به دبیرکل سازمان ملل متحد، ایران را متهم کردند که از طریق آزمایش‌های موشکی انجام شده پس از توافق برجام، از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت «سرپیچی» کرده است. ایران در حال حاضر بیش از پنجاه نوع راکت، موشک بالستیک و کروز و همچنین پهپادهای نظامی را تولید می‌کند و از این توان موشکی برای مقابله با رژیم خونخوار صهیونیستی و مقابله با تجاوزات آن بهره می‌گیرد. همین توان موشکی بالا موجب شده است که ایران به‌عنوان کانون و مدافع جهان اسلام در برابر دست‌درازی آمریکا و دست‌نشانده آن رژیم اشغالگر ایستادگی کند و از امت اسلامی دفاع نماید.

آنچه که بر قدرت موشکی ایران در منطقه گواهی می‌دهد این است که در عملیات «وعده صادق 2» که توسط نیروی هوافضای سپاه انجام شد، شبکه‌های رسمی اسراییل شدت تخریبی آن و عبور موشک‌های ایرانی از گنبد آهنین و اصابت‌شان  به اهداف از پیش تعیین شده را به نمایش گذاشتند. همچنین یکی از دیگر از برتری‌های قدرت موشکی کشورمان این است که عملیات موشکی ایران در حالی انجام شد که رژیم اشغالگر قدس در آماده باش صد درصدی قرار دارند و پدافند این کشور در رهگیری و انهدام آنها ناکام مانده‌اند.

قدرت موشکی ایران و هراس مستکبرین

یکی از مهم‌‎ترین نگرانی‌های غرب در مورد برنامه‌های موشکی ایران، صرفاً پیشرفته بودن آن نیست، بلکه ارسال موشک و انتقال دانش تولید موشک به گروه‌های مقاومت و تقویت جبهه حق در برابر جبهه باطل است که خواب را از چشمان تجاوزگران در منطقه ربوده است. ازاین‌رو، باتوجه‌به همکاری و اتحاد گروه‌های مقاومت در منطقه و ایستادگی در برابر ظلم و تجاوز رژیم صهیونیستی هرگونه پیشرفت در توان موشکی جمهوری اسلامی ایران نگرانی غرب و رژیم اشغالگر را دوچندان می‌کند.

آنچه که مسلم به نظر می‌رسد این است که هر کشوری حق دارد سلاح‌هایی را که برای دفاع از خود لازم می‌بیند توسعه دهد، در این راستا جمهوری اسلامی ایران  توان موشکی خود را به‌عنوان ابزاری کارآمد و بازدارنده برای تقویت گروه‌های مقاومت و حفظ ثبات منطقه‌ای در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی ایجاد کرده است.

 جمهوری اسلامی همواره و در شرایطی که منطقه با تهدیدات و تجاوزات از سوی رژیم اشغالگر و گروه‌های تروریستی نظیر داعش روبه‌رو بوده است، کمک و توان موشکی خود را در اختیار پیروان راه حق و مقاومت قرار داده است. ازاین‌دست اقدامات جمهوری اسلامی ایران می‌توان به عملیات پی‌درپی حزب‌الله لبنان با موشک ایرانی علیه اسرائیل اشاره نمود. علاوه بر این، نیروهای مقاومت در عراق مانند حشدالشعبی و کتائب حزب‌الله، از جمله نیروهایی هستند که در مسیر مبارزه خود از کمک و پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران برخوردار شده‌اند.

از موارد دیگری که جمهوری اسلامی ایران توانست باصلابت و شایستگی توان خود را در خدمت مبارزه با ظلم و تجاوز و کمک به کشورهای اسلامی قرار دهد می‌توان به همکاری سپاه پاسداران در تخریب مواضع داعش در شرق فرات در خاک سوریه اشاره نمود.

جمهوری اسلامی ایران باوجود تحریم‌های ظالمانه از سوی ایالات متحده آمریکا و غرب در طول سالیان و دهه‌های گذشت توانسته است به پیشرفت‌های موشکی خود ادامه دهد به‌گونه‌ای که از یک سو  به قدرت بازدارندگی در برابر دشمنان خود دست‌یافته و از طرف دیگر تبدیل به امید و دلگرمی برای جهان اسلام در برابر تجاوزات بی‌رویه و غیرانسانی رژیم اشغالگر شود. جمهوری اسلامی باوجود توان موشکی بسیار بالا که ایران را از این نظر در رده کشورهای ممتاز در جهان قرار می‌دهد، هیچ‌گاه از این توان موشکی برای اهداف غیرانسانی استفاده نکرده و همواره توجه خود را معطوف به کمک و همیاری به مظلومان نموده است.

منبع: مرکز دراسات الشهيد الخامس

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

پست را به اشتراک بگذارید:

عضویت در خبرنامه

spot_img

محبوب

مطالب مرتبط
مطالب مرتبط

معرفی مؤسسه عراق المستقبل

مؤسسه عراق المستقبل خلاصه مؤسسة عراق المستقبل در بغداد، عراق واقع...

راز وحشت جولانی از اسرائیل!

راز وحشت جولانی از اسرائیل! ایهاب مقبل اسرائیل هفت نقطه دائمی...

صدام که بود؟

صدام که بود؟ به قلم: علی عبدالصاحب الجبوري هرگز نمی‌خواهم در...

گزینه‌های مرجعیت شیعه، پس از آیت‌الله سیستانی(حفظه الله)

گزینه‌های مرجعیت شیعه، پس از آیت‌الله سیستانی(حفظه الله) به قلم:...