چشم‌انداز تقابل رژیم صهیونیستی با گروه‌های مقاومت عراقی

تاریخ:

چشم‌انداز تقابل رژیم صهیونیستی با گروه‌های مقاومت عراقی

محمدرضا بلوردی

از زمانی که رژیم صهیونیستی حملات خود را علیه نوار غزه آغاز کرد، گروه‌های مقاومت عراقی نیز در راستای حمایت از مردم بی‌دفاع غزه و پشتیبانی از مقاومت فلسطین، عملیات‌های پهپادی مختلفی علیه مواضع رژیم صهیونیستی در سراسر سرزمین‌های اشغالی اجرا کرده اند؛ عملیات‌هایی که پس از حمله رژیم صهیونیستی به لبنان و هدف قراردادن مراکز مربوط به حزب الله شدت بیشتری پیدا کرده است. این درحالی است که رژیم صهیونیستی و پیش از آن ایالات متحده آمریکا در موارد متعددی تهدید کرده‌‌اند که این عملیات‌ها را با هدف قراردادن مواضع گروه‌های مقاومت پاسخ خواهند داد.

با این حال و با وجود تلاش‌ها و تهدیدهای آمریکا و رژیم صهیونیستی برای جدا کردن گروه‌های مقاومت عراقی از جبهه مقاومت علیه اسرائیل، مقاومت اسلامی عراق در روزهای اخیر و پس از آنکه سه عملیات متوالی علیه مواضع صهیونیست‌ها انجام داد، تأکید کرد که عملیات خود را علیه اهداف اسرائیل در فلسطین اشغالی تشدید می‌کند.

در مقابل این تشدید عملیات‌های مقاومت عراق، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی به عنوان بخشی از تلاش این رژیم برای ترساندن عراقی‌ها و به منظور وادار کردن دولت بغداد به برخورد با گروه‌های مقاومت، مدعی شد که اسرائیل در حال بررسی انجام یک اقدام نظامی علیه گروه‌های طرفدار ایران در عراق است تا به عملیات‌های آنها پاسخی داده باشد. از سوی دیگر، ایالات متحده آمریکا نیز مدعی است که تلاش‌های این کشور بوده است که تا کنون مانع از حمله اسرائیل به عراق شده است و درعین حال تهدید می‌کند که صبر و خویشتن‌داری اسرائیل در مقابل حملات گروه‌های مقاومت طولانی نخواهد بود.

در همین راستا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا، تماسی تلفنی با محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، داشت و آنگونه که وزارت خارجه آمریکا مدعی شده در این تماس تلفنی بلینکن تاکید کرده است که عراق نباید به یک درگیری منطقه‌ای کشیده شود و برای این منظور لازم است که دولت این کشور گروه‌های مسلحی که حملاتی غیرمجاز را از خاک این کشور انجام می‌دهند تحت کنترل درآورد.

شبکه آمریکایی الحره نیز در پیامی تهدیدآمیز و به نقل از «داگلاس اولیفانت» پژوهشگر ارشد موسسه «نیو امریکا» و مدیر سابق برنامه عراق در شورای امنیت ملی آمریکا، اعلام کرد که عراق به دلیل ناتوانی دولت مرکزی در کنترل گروه‌های وفادار به ایران وارد درگیری منطقه‌ای شده است و ایالات متحده هم قادر به مهار اسرائیل و جلوگیری از پاسخ آن نیست. به همین دلیل برای جلوگیری از کشیدن عراق به یک درگیری منطقه‌ای، دولت این کشور باید کنترل تمام مقرها و تاسیسات مربوط به این گروه‌ها را به دست گیرد.

در چنین شرایطی، به نظر می‌رسد چشم‌انداز حملات گروه‌های مقاومت عراق تا حد زیادی تحت تاثیر اقدامات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و لبنان باشد؛ به بیان دیگر تا زمانی که این رژیم به حملات وحشیانه خود علیه مردم بی‌گناه و بی دفاع غزه و مناطق غیرنظامی لبنان ادامه می‌دهد، نمی‌توان انتظار داشت که عملیات گروه‌های عراقی، به عنوان بخشی از محور مقاومت، متوقف شود. از سوی دیگر کنترل رژیم صهیونیستی و دولت افراطی که در حال حاضر در سرزمین‌های اشغالی حاکم است، در اختیار آمریکایی‌ها است که در دولت بایدن اقدامی در این زمینه صورت نگرفت و اکنون باید منتظر ماند و دید که رئیس جمهور منتخب (دونالد ترامپ) که مدعی پایان دادن به جنگ‌ها شده است و برخی هم به او امید بسته‌اند چه خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

عضویت در خبرنامه

spot_img

محبوب

مطالب مرتبط
Related

آشنایی با شاعران حسینی عراقی- بخش اول

آشنایی با شاعران حسینی عراقی- بخش اول جابر الکاظمی جابر جلیل...

آشنایی با امور رسانه‌ای حشد شعبی

 آشنایی با امور رسانه‌ای حشد شعبی پیشگفتار با هجوم نیروهای آمریکایی...

معرفی کتاب: الثورة العراقیه الکبری اثر سید عبدالرزاق الحسنی

معرفی کتاب: الثورة العراقیه الکبری در این بخش از نوشتار...

ده‌ها شکایت قضائی علیه شبکه شنود در بغداد

ده‌ها شکایت قضائی علیه شبکه شنود در بغداد منابع قضائی...