انجمن هنرمندان تجسمی بغداد

تاریخ:

انجمن هنرمندان تجسمی بغداد

نگاهی به تأسیس انجمن هنرمندان تجسمی بغداد
نویسنده: خالد القصاب

فکر اعضای گروه‌ها و جمعیت‌های هنری در دهه‌های نیمه نخست قرن بیستم، بر ضرورت تأسیس یک انجمن جامع که تمامی هنرمندان شامل نقاشان، مجسمه‌سازان، سرامیک‌کاران و معماران را نمایندگی کند، متمرکز بود. هدف این بود که این انجمن به خوبی این جنبه مهم هنر، فرهنگ و تفکر مدرن را نشان دهد که ریشه‌هایش به قبل از تاریخ برمی‌گردد و بتواند اهمیت این صورت جدید فرهنگی را به دولت نشان دهد و از آن حمایت کند.

با علاقه و اشتیاق، همگی دعوت دکتر خالد الجادر را برای جلسه در خانه‌اش در تاریخ 7 نوامبر 1955 میلادی پذیرفتند تا در مورد اساسنامه این انجمن بحث کنند. در آن جلسه تقریبا تمام هنرمندان تجسمی آن زمان حضور داشتند (عالیه قرغولی، نزیهه سلیم، اکرام شکری، جواد سلیم، فرج عبو، زید صالح، قحطان المدفعي، رفعة الجادرجي، خالد الجادر، یوسف عبدالقادر، نوری الراوی، محمد مکیه، کاظم حیدر، اسماعیل شیخللی، محمود صبری، نوری مصطفی بهجت، خالد القصاب) و سپس این جلسات در منازل جواد سلیم و خالد القصاب تکرار شد.

دکتر خالد الجادر…
او تحصیلات حقوق در دانشگاه بغداد داشت و مدرک دکتری در تاریخ هنر را از دانشگاه لیل در فرانسه گرفت. در دانشگاه بغداد تدریس می‌کرد و مورد احترام شاگردانش بود، و جایگاه بالایی در بین اساتید دانشگاه داشت. همچنین، با توجه به پیشینه حقوقی و دانشگاهی‌اش، در مباحثه و پیشبرد شکل‌گیری انجمن هنرمندان در سال 1956 و همچنین تأسیس آکادمی هنر در سال 1962 نقش داشت. او در مغرب و عربستان درس خوانده بود و در آنجا درگذشت.

این جلسات منجر به تدوین اساسنامه انجمن هنرمندان عراق شد، که پس از مدتی با پیشنهاد بهار فائق، دیپلمات و دوست هنرمندان، نام آن تغییر کرد و به “انجمن هنرمندان تجسمی” تبدیل شد تا از دیگر شاخه‌های هنر متمایز باشد. در نهایت، اعضای جلسه (دکتر محمد مکیه، معماری، عالیه قرغولی، نقاش، نزیهه سلیم، نقاش، قحطان المدفعي، معمار، اکرام شکری، نقاش، خالد القصاب، پزشک و نقاش) مسئولیت درخواست رسمی تاسیس انجمن را به وزارت کشور بر عهده گرفتند.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

پست را به اشتراک بگذارید:

عضویت در خبرنامه

spot_img

محبوب

مطالب مرتبط
مطالب مرتبط

ایران و عمق راهبردی.. در سایه‌سار فشارهای اسرائیل

ایران و عمق راهبردی.. در سایه‌سار فشارهای اسرائیل حسن درباش...

«تله در آسمان»: عملیات فریب پدافندی ایران چگونه جنگنده‌های اسرائیلی را شکار کرد؟

«تله در آسمان»: عملیات فریب پدافندی ایران چگونه جنگنده‌های...

آیا جواب خوبی و فداکاری، چیزی جز خیانت و ناسپاسی است؟!

آیا جواب خوبی و فداکاری، چیزی جز خیانت و...

بیانیه مجلس اعلی عراق درباره حمله اسرائیل به کشور ایران

بیانیه مجلس اعلی عراق درباره حمله اسرائیل به کشور...